Glasögon och fina saker

Idag begav jag mig till Glasses City som jag läst skulle vara som "ett paradis för glasögonormar". Och mycket riktigt, hela den fyra våningar höga byggnaden var full av bara glasögon. Det fanns hur många små glasögonaffärer som helst och det var bara att börja leta. Vilket var ganska svårt när det såg rätt likadant ut överallt, och försäljarna är så himla vänliga och villiga att låta en prova överallt. Det kändes lite taskigt att gå ifrån ett ställe när de dragit fram säkert tio par åt mig och bjudit på te och allt. Till slut hittade jag iallafall ett par som jag gillade och inklusive en synundersökning som var precis lika professionell som de i Sverige kostade det 220 kronor. Ganska stor skillnad mot priset på glasögon hemma.

Efter glasögonen blev det lite mer marknadsshopping.Ett väldigt glittrigt mobilskal till storasyster och fler skofynd.

Väst och skor

Här är västen och skorna som jag köpte på Bairong World Trade Center idag. Skorna har jättefina hack i klacken.Bairong World Trade Center

Idag besökte vi världens näst största shoppingcenter! Alltså VÄRLDENS näst största. Det är verkligen stort det. Jag trodde lite att jag hade dött så stort och så mycket shopping som det fanns där. Våning efter våning och vart man än vände sig fanns det en väg som ledde till ännu mera shopping!

Alla som gillar shopping borde definitivt besöka det här stället om de är i Beijing. Det är bra priser på nästan allt också. Jag fyndade den perfekta skinnvästen för 159 kronor plus ett par skor och lite annat nödvändigt. 

Allra högst upp! Fast det är mer brett än högt. Här är föresten min nya hårfärg med också.

Så stort! (Och suddigt.) Och ytterligare två likadana sådana här öppna "centrum" fanns det där!

Sån här mat är det vanligaste som finns att köpa överallt här.

Ville utanför Bairong.


Nyinköpt mode mot AIDS

Idag släpptes H&M's kollektion Fashion Against Aids som jag skrivit om tidigare. Jag provåkte därför Beijings tunnelbana på en tur till närmsta utvalda H&M butik. Tunnelbanan här kostar bara 2 kr/åk oavsett hur långt man ska åka så det var väldigt smidigt faktiskt. Och jag är ganska stolt över att jag kollade upp var kollektionen skulle finnas och hittade dit helt på egen hand! (Med lite hjälp och instruktioner innan jag åkte då.)

Jag vet inte hur mycket kollektionen gått åt i Sverige ännu (här är klockan snart 19) men här var det bland vissa plagg ganska få storlekar kvar. Efter en del krigande lyckades jag iallafall få tag på vad jag ville ha och är mycket nöjd.
Ett par shorts, en topp, två armband och ett halsband.

Beijing Zoo

Tre av bilderna på de fina djuren från när jag och Ville var på Beijing Zoo förra helgen.
Manikyr och hårfärgning

Skönhetsbehandlingar här i Beijing är betydligt billigare än hemma i Sverige. Igår fick jag en fantastiskt professionell manikyr med O.P.I's nagellack för ynka 70 kronor. Det var faktiskt väldigt kul. Salongen var en liten del av marknaden Yashow och det var ganska trångt mellan platserna. Men de tog vara på den yta de hade och jag satt bekvämt i min fåtölj. Bredvid mig satt tre äldre damer och fick sina fötter knådade, och beundransvärt håriga ben slagna (för blodflödets skull tror jag?). Det var hur som helst en trevlig upplevelse och jag ska nog hinna med någon mer manikyr innan vi åker hem.

Idag blev det ett frisörbesök för klippning och färgning av mitt (innan frisörbesöket) ganska hiskeliga typ blekröd-orange hår. Hela kalaset gick på ca 500 kr och då ingick lån av en iPad att leka med under behandlingen, plus en liten förpackning med persikojuice. Så nu är mitt hår väldigt mörkt brunt.

Egentligen ville jag ha så nära min naturliga hårfärg som möjligt för jag orkar inte hålla på med att färga utväxter längre, men det gick tydligen inte att täcka det röda med en ljusare färg så det fick bli som det blev. Det är iallafall mycket bättre nu.


Mina fina nymanikyrerade naglar plus en mystisk hård frukt som jag fick av en tjej på jobbet.


Morgon på kontoret

Igår (onsdag) hade jag min första arbetsdag på kontoret i Beijing. Det gick rätt bra tror jag, och var inte så annorlunda mot att sitta på kontoret i Stockholm. Lunchen däremot var väldigt spännande. Vi åt på en restaurang med kinesisk mat och de ställde fram massor av olika stora skålar på en rund snurrande bricka mitt på bordet, och så fick alla ta vad man ville ha med sina egna ätpinnar. Vissa saker såg lite mystiska ut och var inte som något annat jag smakat tidigare, men ändå rätt gott. 

Efter jobbet gick jag med Ville till marknaden Yashow igen. Där fanns några riktigt fina Jeffrey Campbell-kopior bland annat, tyvärr för små för mig. Ett annat par skor jag ville ha gick det inte heller så bra med. Jag tror att jag var för dålig på att pruta, för något bra pris kom vi inte överens om. Han slog till med 750 när jag frågade om priset. Ganska rädd föreslog jag 200, som egentligen var mitt maxbud. Det gick han inte med på så jag vände mig om för att gå, och hoppades lite halvt på att bli tillbakakallad, men nej, det blev ingen affär för mig. Jag får träna på mina prutarkunskaper senare idag istället. Vi planerar att besöka en annan marknad då.


Utsikten från kontoret där jag sitter på 29:e våningen.

Pocky och annat gott

På supermarketen här i Kina fanns det en hel del spännande godsaker som inte är så lätta att hitta i Sverige. Jag och Ville köpte på oss ett litet lager som vi ska festa på i lägenheten ikväll. 

Pocky som bloggaren Foki gillar så mycket kan ju vara värt att prova.
(Update: Pocky var inte så gott alls faktiskt, rätt tråkig smak, men fina och trevliga att äta på iallafall.)


Chips i smakerna Räkor, Finger Licking Braised Pork Flavor och Mexican Tomato Chicken Flavor.


Minioreos och oreos med hallon -och blåbärsmak.


Vi hittade sommar

Vi kom fram till Beijing vid 9-tiden imorse lokal tid. Alltså typ 3 på natten svensk tid? Det första jag la märke till var den efterlängtade värmen! Bilden är väldigt suddig men vill visa hur somrigt man kan gå klädd och ändå vara nästan för varm. Så underbart! 

Har idag även besökt min första marknad och fått pruta på mitt första fynd. (Visar senare.) Det var väldigt spännande!


Beijing, Kina

Idag gäller det. Idag åker jag och Ville till Kina. Så sjukt kul ska det bli att jag knappt fattat än att vi ska dit. Idag! Där kommer Facebook inte att fungera, men jag finns här på bloggen iallafall. Blir förhoppningsvis en hel del intressanta inlägg därifrån. Och det ser ju ut att bli helt okej väder i Beijing också!


Vinn 5000 kr på Nelly

Tänkte bara tipsa om Nellys tävling som är igång nu. Den är nämligen väldigt enkel att vara med i, och man kan vinna ett presentkort på upp till 5000 kr. Wow! Allt man ska göra är att ladda upp en bild på sig själv "i sin snyggaste Nelly-outfit". HärTänk på att man bara kan ladda upp en bild, så var noga med vilken du väljer. Lycka till!

RSS 2.0