SötsakerTuggar i mig sådana här små pandor idag.

7 par skor och 10 kg kläder senare...

...är det dagen före hemresa. Vi har nu kommit tillbaka efter att ha ätit en god lunch ute och handlat lite festligt godis. Jag har nu också det mesta färdigpackat till imorgon, då bär det av tillbaka till Sverige. Det blev en del shopping och hade nog blivit mer om jag inte behövt tänka på 20 kilos-regeln på planet. Men det verkar iallafall som att jag kommer få ner allt i väskorna.

Bästa shoppingställena har varit Xidan, bakgatemarknaderna i Shanghai, och Yashow och Silk Market.
De två första har riktigt billiga saker som man inte ens behöver pruta på, men det är inga västerländska märken. På Yashow och Silk Market är det pruta som gäller, det är lite stressigare miljö, men det är där som ex. alla Converse finns.

Så nu är det cirka två veckor i Stockholm som väntar innan praktiken är över och jag och Ville åker hem till Skåne. Kinesiska muren

Vi har ju faktiskt varit och klättrat på den Kinesiska muren också. Det var snart en vecka sen tror jag, dagen innan vi åkte till Shanghai. Och ja, klättra är verkligen rätta ordet. Jag hade föreställt mig en stilla finpromenad uppe på en stor och bred mur i det milda solskenet. Men muren visade sig bestå av branta trappor där varje trappsteg var av en annan höjd än föregående steg.

Rätt mycket folk var det också, och jag höll mig krampaktigt fast i räcket och gick långsamt, långsamt tillsammans med de gamla tanterna i typ 80-årsåldern, medan jag såg andra skutta fram som om det vore vilken normal trappa som helst. Det var lite läskigt, men såklart en rolig upplevelse. Ville kikar fram bakom en bit mur. (Trapporna ser inte lika läskiga ut på bilden som de var i verkligheten.)

Tillbaka i Beijing

Nu är vi tillbaka i Peking, och även tillbaka på kontoret för min del. På söndag åker vi tillbaka till Stockholm, så det här är sista veckan i Kina. Känns lite tråkigt att behöva jobba på dagarna när man hellre vill hinna med alla roligheter som finns kvar här. Men jag ska inte klaga, det är ju praktiken som gör att jag kan vara här överhuvudtaget. 

Föresten åker jag snart utomlands igen! I slutet på juli blir det äntligen Thailand för att hälsa på pappa där för första gången sen han flyttade dit. Jag och min syster och hennes pojkvän kommer att vara där i nästan tre veckor. Det kommer bli jättekul med ett nytt land som jag aldrig varit i tidigare. 

Igår blev det en del shopping på Yashow igen. Jag hade fel när jag trodde att jag sett allt där vid det här laget, det blev flera nya fina saker! Idag efter jobbet ska Ville och jag till Xidan, ett område där det ska finnas både dyrare shoppingcenter, och väldigt billiga små marknader på gatorna.

Vi har hunnit med så gott som allt vi ville göra här nu, det är nog bara sommarpalatset kvar som är en stor grej vi vill se, och det tänker vi göra på lördagen när jag inte jobbar. 20 år


Nu är jag 20 år gammal! En mycket stor dag, Sydsvenskan har ju uppmärksammat den. Men gud vad jag känner mig gammal nu. Jag och Ville har iallafall firat med god mat hela dagen, promenader på Shanghais mysiga gator och ännu ett besök på Dunkin Donuts.

Shanghai

Vi åkte till Shanghai i torsdags för ett par dagar. (Imorgon åker vi tillbaka till Beijing.) Vi har ätit massor med donuts från Dunkin Donuts, besökt en fin kinesisk trädgård och gått runt i köpcenter och på små marknader. Här kommer några blandade bilder.


Jag i Sydsvenskan

Idag fick jag ett mail från mamma som upptäckt mig i dagens Sydsvenskan. Så kul haha! De hade bett folk som fyller jämnt i år att svara på några frågor om sig själva och skicka in, jag fyller ju 20 (på lördag!) så jag gjorde det och kom tydligen med. Tycker det var riktigt kul faktiskt!


Bild från Sydsvenskan.

Frukost och en valpmage

Ikväll ska Ville och jag på en akrobatikshow. Nu under dagen har vi därför tagit det ganska lugnt. Vi började med en mysig frukost på ett café. Jag tog halloniste och en tomat -och mozzarellapanini. Fast jag ångrade mig sen för även om det lät gott med halloniste så gillar jag ju inte te, och det här var inget undantag. Men paninin var jättegod.Sedan tog vi en promenad till marknaden Yashow som vi är på rätt ofta eftersom det ligger så nära. Jag köpte en ny fin plånbok. Varje gång vi går till Yashow ser vi två jättesöta hundvalpar på vägen hos någon försäljare. Så här mjuk och trött var den ena valpen idag.


Nu ska vi bara ta det lugnt och göra oss i ordning för showen ikväll. Imorgon är det dags för den kinesiska muren. Då ska vi iväg klockan 07 och åka buss med andra turister. Det blir nog bra!

RSS 2.0